twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Αυγούστου 2009

Τι λένε τα διεθνή μέσα για τις πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική είναι μεταξύ των πρώτων ειδήσεων στα διεθνη Μέσα Ενημέρωσης.

"Για τέταρτη ημέρα, οι πυρκαγιές κατακαίουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, καταστρέφοντας σπίτια και υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν", γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. "Με τους ανέμους να πνέουν με μεγάλη ένταση, οι πυρκαγιές, ανεξέλεγκτες, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 14 προάστια και αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη, το τελευταίο φυσικό σύνορο που προσταστεύει την Αθήνα", σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Το αμερικανικό δίκτυο CΝΝ τονίζει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αθήνα "επιχειρούν εξαντλημένες αλλά με αποφασιστικότητα".
"Η Ελλάδα κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι πυρκαγιές φθάνουν στην Αθήνα" γράφει η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν. "Χιλιάδες Ελληνες αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές που μαίνονονται εκτός ελέγχου στα προάστια, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κινητοποίησε τον στρατό", σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει ότι "χιλιάδες κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας πέρασαν άλλη μία νύχτα στο ύπαιθρο καθώς οι φλόγες εξακολουθούν να απειλούν μεγάλες περιοχές. "Οι πυρκαγιές προκάλεσαν μιά οικολογική καταστροφή", σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.



"Οι φλόγες στις εισόδους της Αθήνας", γράφει το γαλλικό περιοδικό Εξπρές στην ηλεκτρονική του έκδοση. " Εκατοντάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις φλόγες, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις δασικές περιοχές που βρίσκονται στις εισόδους της Αθήνας, απειλώντας προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας και υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους", τονίζει το γαλλικό περιοδικό.

"Η Ελλάδα στις φλόγες-η Γαλλία στέλνει τέσσερα Καναντέρ" μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει η γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA σημειώνει ότι "υπάρχει σήμερα ελαφρά βελτίωση στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα'.

"Η εξασθένιση των ανέμων εμπόδισε τις φλόγες να προχωρήσουν προς την κατευθυνση της πρωτεύουσας και οδήγησε στον περιορισμό των εστιών" σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο.

"Φωτιά και πανικός στα περίχωρα της Αθήνας" γράφει η ισπανική εφημερίδα Ελ Παίς ,τονίζοντας ότι οι φλόγες "κυκλώνουν την ελληνική πρωτεύουσα".

"Οι δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στα βόρεια προάστια της Αθήνας" σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, Ντι Τσάιτ, τονίζοντας ότι η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη."Υπάρχουν εκατοντάδες εστίες, οι οποίες μετατρέπονται με τη βοήθεια του ανέμου μέσα σε λίγα λεπτά σε τεράστια τείχη της φωτιάς,που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους".
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick