twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Αυγούστου 2009

Είναι ερμαφρόδιτη η παγκόσμια πρωταθλήτρια; Δείτε βίντεο με δηλώσεις της

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου ζήτησε επίσημα από την Ομοσπονδία στίβου της Ν. Αφρικής να υποβληθεί σε γενετικό τεστ η Κάστερ Σεμένια, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βερολίνο, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ερμαφρόδιτη.

Η IAAF είχε ζητήσει το συγκεκριμένο τεστ πριν από τρεις εβδομάδες όταν η 18άχρονη αθλήτρια είχε βελτιώσει με μεγάλη διαφορά τα προσωπικά της ρεκόρ σε 800μ. και 1.500μ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF, Νικ Ντέιβις, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των εξετάσεων, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά πολυσύνθετη και δύσκολη» και θα διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες.

Οι εξετάσεις απαιτούν τις εκτιμήσεις γιατρών από διάφορες ειδικότητες, όπως γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο, ψυχολόγο, εξειδικευμένο παθολόγο και γενετιστή.

Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας της Νοτίου Αφρικής, Φίουι Μάνζτένι Τσολετσέιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει παρασπονδία από πλευράς της χώρας του. «Δηλώσαμε την Κάστερ ως γυναίκα και θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι. Η συνείδησή μας είναι καθαρή και δεν έχουμε νλογοδοτήσουμε για κάτι».

Δεν είναι όμως ξεκάθαρο τι θα γίνει με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Σεμάνια, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να να συνεχίσει να αγωνίζεται ως γυναίκα.

«Δεν μπορώ να πω τι θα πράξουμε στην περίπτωση αυτή, εάν θα ανατρέψουμε τα αποτελέσματα αναδρομικά. Νομικώς πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση» τόνισε ο Ντέιβις.

«Εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε κλεψιά και ότι κάποιος έχει αλλάξει σεξ, τότε είναι φανερό ότι θα είναι πιο εύκολο να διαφοροποιήσουμε τα αποτελέσματα. Εάν όμως. αποδειχθεί ότι δεν έχει υπάρξει επέμβαση στη φύση και ότι η αθλήτρια πίστευε πάντα ότι είναι γυναίκα, ή ότι είναι πραγματικά γυναίκα, τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί παρασπονδία. Τότε θα αναλάβουν δράση οι νομικοί» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF.

Η 18χρονη Σεμένια πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και τερμάτισε άνετα πρώτη σε 1.55.45, που είναι και η κορυφαία επίδοση της χρονιάς.

Παράλληλα πλησίασε και το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ της εξίσου αμφιλεγόμενης Κρατοτσβίλοβα (1.53.28) που κρατάει από το 1983.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια της Οζάκα που ήταν και 2η στο Πεκίνο, η Τζάνετ Γεπκοσγκέι Μπουσιενέι (Κένυα) με 1.57.90 και το χάλκινο η Βρετανή Τζένιφερ Μίντοους με 1.57.93.

Οι οκτώ πρώτες

1.Κάστερ Σεμένια (Νότια Αφρική) 1.55.45
2.Τζάνετ Γεπκοσγκέι Μπουσιενέι (Κένυα) 1.57.90
3.Τζένιφερ Μίντοους (Βρετανία) 1.57.93
4.Γιούλια Κρεβσούν (Ουκρανία) 1.58.00
5.Μαρίγια Σαβίνοβα (Ρωσία) 1.58.68
6.Ελίζα Κούσμα Πικιόνε (Ιταλία) 1.58.81
7.Μάιτε Μαρτίνες (Ισπανία) 1.58.81
8.Μαριλίν Οκόρο (Βρετανία) 2.00.32
in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick