twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Δεκεμβρίου 2009

Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες δεύτερης γενιάς δίνει η κυβέρνηση...


Το σχέδιο νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα ομογενών και αλλοδαπών που διαμένουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών απασχόλησε χθες το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου - το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και το τελευταίο για το 2009.

Οπως διαφάνηκε από τη συζήτηση που διεξήχθη, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμμετέχουν και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι μετανάστες. Αρχής γενομένης μάλιστα από τις ερχόμενες εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2010 και θα στηριχτούν στον νέο «Καποδίστρια» που προωθείται από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Παπανδρέου έθετε το ζήτημα αυτό ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Συν τοις άλλοις, εφεξής θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στη χώρα μας ή συνολικά έξι χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση. Οσο για τους ενήλικους μετανάστες, αυτοί θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής τους στην Ελλάδα.

Τον τόνο των προθέσεων της κυβέρνησης είχε δώσει από το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος. Αφού άκουσε τα κάλαντα από παιδιά διαφόρων χωρών

που ζουν στη χώρα μας, επισήμανε αμέσως μετά, σε δηλώσεις του προς τους μαθητές που του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά και καλή χρονιά», ότι «η ψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση θα εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πετσάλνικος έχει πραγματοποιήσει προ ημερών επίσκεψη και στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας, και μοίρασε δώρα στους μαθητές. Σε αυτό φοιτούν διακόσιοι έντεκα μαθητές, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους παιδιά παλιννοστούντων Ποντίων, καθώς και προερχόμενα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Αλβανία, το Πακιστάν και την Ινδία.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick